Doorvoeren - kopieren in Excel met tussenliggende lege cellen

Door: HR-ICT   |   Publicatiedatum: 24 oktober 2018

Als je in Excel een reeks waarden of formules wil doorvoeren / doortrekken met de vulgreep dan kan dat eenvoudig door een dubbelklik op de vulgreep.

Maar wat als de kolom lege cellen bevat die ook leeg moeten blijven. Dan kan het zeker bij grote lijsten een tijdrovend klusje worden.

In deze blog beschrijf ik een handige oplossing voor het kopieren van formules naar alleen gevulde cellen.

Ben je op zoek naar een manier voor het snel doorvoeren binnen een kolom, waarbij tussenliggende blanco cellen juist wel meegenomen moeten worden, dan verwijs ik je door naar de blog doorvoeren met dubbelklik in kolom met tussenliggende lege cellen

Oplossing voor het doorvoeren van functies / formules in een kolom met tussenliggende lege cellen.

Als alternatief voor het doorvoeren kan je ook de inhoud van de door te voeren cel kopiëren en deze plakken naar één of meer geselecteerde cellen.
In onderstaande werkwijze is dit alternatief toegepast. Hierbij kopieer je dus de functie / formule, vervolgens bepaal je het doelbereik en ten slotte plak je de functie / formule in het doelbereik.

Kopiëren van de door te voeren functie / formule.

  1. Klik op de cel met de functie / formule die moet worden doorgevoerd.
  2. Kopieer de formule naar het klembord met de toets combinatie CTRL-C.

Selecteren van het doelbereik.

  1. Klik op de kolomletter van de kolom waarbinnen moet worden gekopieerd. Hiermee wordt de volledige kolom geselecteerd.
  2. Deslecteer vervolgens de kopregels waar de formule niet naartoe mag worden gekopieerd. Dit doe je door te klikken of te slepen waarbij je de CTRL-Toets ingedrukt houd.
  3. Klik nu in het menu Start op Selecteren Speciaal en klik vervolgens ofhankelijk van de inhoud van de al gevulde cellen die vervangen moeten worden op Constanten of Formules.

Plakken van de door te voeren functie / formule.

  1. Plak met CTRL V de formule vanuit het klembord naar het geselecteerde doelbereik.

Heel veel succes er mee!

Hans van Dijk – HR-ICT opleidingen

Misschien ook interessant om te lezen
Flash opvulling

Heeft dit artikel je geholpen? Deel deze pagina dan via social media: de kans is groot dat andere mensen er ook wat aan hebben. Alvast bedankt!

HR-ICT opleidingen organiseert praktijkgerichte Excel cursussen in Rotterdam, Utrecht, Amsterdam, Arnhem, Den Bosch, Alphen aan den Rijn en Leiden.
HR-ICT opleidingen kan ook worden ingeschakeld voor het verzorgen van een incompany Excel training bij u op kantoor.

 

Dit bericht delen

Terug naar overzicht