Excel cursus

Het werken met software zoals Excel is niet altijd eenvoudig. Dit programma uit de Microsoft Office productlijn biedt weliswaar ongekende mogelijkheden op het gebied van financiële berekeningen, maar vergt tijd om te leren kennen. Een Excel cursus van Van Dijk Computeropleidingen helpt u daarbij. Wij bieden gespecialiseerde trainingen aan voor zowel beginners als gevorderden en onderscheiden ons met een hoge kwaliteit van lesstof.

Een groot voordeel van het volgen van een Excel cursus via Van Dijk Computeropleidingen is onze grote flexibiliteit. Beginners en gevorderden kunnen de cursus bij ons namelijk zowel klassikaal, incompany of als individuele training volgen. De cursusgroepen bestaan uit maximaal 6 deelnemers, zodat er volop ruimte is voor persoonlijke aandacht en begeleiding. Zelfs werkplekbegeleiding behoort tot de mogelijkheden. Onze specialistische cursussen PowerPivot en VBA worden overigens alleen incompany of als individuele opleiding aangeboden.

Excel cursus voor beginners

Als u in het bezit bent van Microsoft Office, is de kans groot dat u programma’s zoals Word en Excel al een aantal keer heeft gebruikt. Globale kennis van de functionaliteiten is echter niet voldoende om de mogelijkheden van dit soort programma’s optimaal te benutten. Voor een maximale productiviteit en prettige werkwijze is het noodzakelijk om over bepaalde basisvaardigheden te beschikken.

Van Dijk Computeropleidingen biedt daarom een Excel cursus voor beginners die specifiek is gericht op de beginnende gebruiker. We leren u op toegankelijke wijze over het invoeren, sorteren en opmaken van gegevens. Ook leert u functies en formules te gebruiken om snel en efficiënt simpele berekeningen uit te voeren. U zult al snel merken dat dit u tijdens dagelijkse werkzaamheden veel tijd bespaart.

Excel cursus voor gevorderden

Heeft u de cursus voor beginners inmiddels afgerond, maar merkt u in uw werk dat u toch nog bepaalde essentiële vaardigheden mist? Dan is het volgen van onze Excel cursus voor gevorderden een uitstekend idee. Een goede beheersing van de thema’s uit de eerder gevolgde basiscursus is hiervoor wel een vereiste. Dit dient namelijk als uitgangspunt voor de onderwerpen die in de training voor gevorderden aan bod komen.

U komt meer te weten over thema’s als Draaitabellen, Voorwaardelijke Opmaak, Verticaal Zoeken en het uitvoeren van Macro’s. Ook ontvangt u uitgebreide documentatie voor meer inhoudelijke diepgang en kunt u een set met oefenbestanden en voorbeelduitwerkingen gebruiken om de opgedane kennis in de praktijk toe te leren passen. Na afloop van deze opleiding mag u zichzelf met recht een gevorderde in de materie noemen en heeft u vaardigheden verworven waarmee u uw werk effectiever kunt uitvoeren.

Specialistische cursus PowerPivot

Werkt u met grote hoeveelheden gegevens in uiteenlopende gegevensbronnen? Dan is PowerPivot de ideale invoegtoepassing om al deze data op overzichtelijke wijze in Excel te importeren. Van Dijk Computeropleidingen biedt een specialistische cursus aan om u van alles te leren over deze geavanceerde self-serving business intelligence tool.

U leert hoe u enorme hoeveelheden data in luttele seconden kunt verwerken en hoe u krachtige analytische functionaliteiten zoals expressies voor gegevensanalyse (DAX) optimaal kunt toepassen. Het geavanceerde karakter van deze specialistische Excel cursus zorgt ervoor dat wij deze niet klassikaal, maar alleen incompany of als individueel traject aanbieden.

Meer informatie of aanmelden

Excel cursus Macro’s en VBA

Werkt u zeer intensief met grote gegevenssets en verschillende invoegtoepassingen? Dan is het in sommige gevallen handig en tijdbesparend, of zelfs noodzakelijk om uw werkprocessen gedeeltelijk te automatiseren. Dat kan onder meer met Visual Basic for Applications (VBA), een programmeertool waarmee u een aaneenschakeling van routinematige handelingen automatisch kunt laten uitvoeren. Ook kunt u met VBA uw eigen functies ontwikkelen.

In deze specialistische Excel cursus van Van Dijk Computeropleidingen leert u zelf uitbreidingen te ontwikkelen en nieuwe functies te maken. Wilt u meer weten over onze cursussen voor zowel beginners als gevorderden? Neem dan vrijblijvend contact op via 06 4663 5084 of stuur een mail naar info@vandijkcomputeropleidingen.nl.