Gratis cursus Excel of toch een klassikale training?

Door: HR-ICT   |   Publicatiedatum: 10 januari 2018

Op zoek naar een gratis cursus Excel?

Zoek je een goede gratis cursus Excel; basis of gevorderd?
Wil je graag je kennis van Excel uitbreiden?
Heb je veel (vrije) tijd over om alles zelf uit te zoeken op het internet?

Sites met volledig gratis cursussen

Dan raad ik je aan om eens een kijken naar  de Engelstalige video trainingen van ExcelisFun. Ook voor de meer gevorderden is er op deze site veel informatie te vinden.

Heb je specialistische leerdoelen, dan verwijs ik je graag door naar de youtube kanalen van WiseOwl. Hier kan je van alles vinden over bij voorbeeld VBA voor Excel en SQL-Server.

Sites met een gratis proefperiode

Op Lynda.com, een site met online trainingen, kreeg ik ruim 1400 hits met Excel 2016 cursussen. Deze cursussen bestaan uit videomateriaal, teksten bij de video’s en vragen+antwoorden.

Volg je liever een gratis cursus aan de hand van een boek, kijk dan eens op Bookboon.com. Hier zijn vele studieboeken over Excel te downloaden. De zoekopdracht “Excel 2016” leverde mij vandaag 242 hits op.

Lynda.com en Bookboon.com zijn alleen gedurende een proefperiode gratis, daarna betaal je een klein maandbedrag voor een abonnement op deze sites. Een soort Netflix concept dus.

Je ziet alle kennis die je wilt vergaren over Excel staat gratis en voor niets op het internet.

Of toch een betaalde klassikale cursus?

Kom je er na het bekijken van deze sites achter dat zo’n gratis cursus Excel wel heel veel (vrije) tijd kost. Komt het er uiteindelijk toch niet zo van om serieus bezig te zijn met de zelfstudie. Of mis je een stukje persoonlijke ondersteuning. Wellicht is een klassikale Excel cursus dan een beter alternatief.

Tijdens onze klassikale basiscursus leer je in één dag de belangrijkste functionaliteiten van Excel. Ook bouw je zelf een Excel bestand op. Je maakt onder begeleiding van een docent praktijkgerichte oefeningen. Bovendien krijg je een naslagwerk met oefeningen en een heel jaar lang gratis helpdesk ondersteuning.

Bij de klassikale cursussen voor gevorderden leer je in één dag alles over de meest gebruikte functies en complexere Excel functionaliteiten, of je verdiept je in één dag intensief in lijsten, tabellen en draaitabellen.

Wil je alleen het fijne weten over draaitabellen dan kan je bij ons een snelcursus van 1 dagdeel over dit onderwerp volgen.

Waarschijnlijk kan je de klassikale cursus volgen onder werktijd en op kosten van je werkgever.

Aan jou de keus!

Aan jou de keus; een gratis cursus Excel of een klassikale Excel training.

Dit bericht delen

Terug naar overzicht