Veranderen getal formaat in een Word mailing. (getal formaat aanpassen in afdruk samenvoegen)

Door: HR-ICT   |   Publicatiedatum: 25 oktober 2018

Hoe kan je het Getal formaat in een Word mailing ( Word Verzendlijst ) aanpassen?

In deze blog leg ik je uit hoe je het getal formaat in een Word mailing kunt aanpassen naar bij voorbeeld een financiele notatie.
Het is wat lastig om te onthouden maak daarom een link of bladwijzer naar deze blog. Dan heb je altijd een voorbeeld altijd bij de hand.

Voorbeeld; een mailing met een geld bedrag.

Een sportschool stuurt maandelijks een mailing uit naar leden waarvan het abonnement komende maand afloopt. Daarvoor wordt vanuit de ledenadministratie een download gemaakt naar een Excel bestand. In dit Excel bestand staan de contactgegevens van de leden en ook het maandelijkse contributiebedrag.
Met ‘afdruk samenvoegen’ in Microsoft Word wordt een standaard Word document gekoppeld aan dit Excel bestand.  De contactgegevens en het contributiebedrag worden in deze mailing als veld (mergefield) ingevoegd.

Standaard wordt een getal weergegeven in een formaat zonder valuta teken en met een variabel aantal (0, 1 of meer) cijfers achter de komma.

Oplossing voor het aanpassen van het getalformaat.

 1. Klik in de (standaard) brief op het veld met het getal, zodat dit veld wordt geselecteerd.

  getal notatie in word aanpassen

  Voorbeeld: Invoegveld

 2. Druk tegelijkertijd op SHIFT F9, of klik met de rechtermuisknop en selecteer de optie “Andere veldweergave”. Het volledige veld wordt nu weergegeven.

  getal notatie in word aanpassen

  Voorbeeld: Volledige weergave invoegveld

 3. Tik nu direct voor de rechter accolade tussen dubbele aanhalingstekens het gewenste getal formaat voorafgegaan door .\#
  Formaat dat je kan kopiëren en plakken  .\# "€ #.##0,00"

  getal notatie in word aanpassen

  Voorbeeld: Invoegveld met aangepast getal formaat

  De tekens waarmee het formaat kan worden aangegeven, komen overeen met de getalnotatie in Excel; deze kan je vinden via deze link naar de site van Microsoft.

 4. Druk ten slotte tegelijkertijd op SHIFT F9, of klik met de rechtermuisknop en selecteer de optie “Andere veldweergave”.
  Het veld staat nu weer in de oorspronkelijke weergave. Als het goed is staat het getal nu in het juiste getalformaat in de mailing.

cursus excel basis gevorderd

Tip

Als het lettertype van het getal niet overeenkomt met de overige tekst van de brief, voeg dan de extra optie \*charformat toe.

getal notatie in word aanpassen

Voorbeeld: Invoegveld met aangepast getal formaat en de schakeloptie charformat

Heel veel succes er mee!

Hans van Dijk.

Heeft dit artikel je geholpen? Deel deze pagina dan via de social media buttons onder aan deze pagina. De kans is groot dat andere mensen binnen je netwerk er ook wat aan hebben. Alvast bedankt!

Misschien ook interessant om te lezen

Veranderen datum formaat in een Word mailing. (datum formaat aanpassen in afdruk samenvoegen).
Sorteren op volgorde van maand met Excel
Cursus Word in Arnhem, Rotterdam en Alphen aan den Rijn.

Dit bericht delen

Terug naar overzicht